Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így folytatódik a sorozat a 7. évadban - A bonyolult nap

2010.08.24

 

 http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20090106200161/greysanatomy/images/thumb/3/36/Finn.jpg/250px-Finn.jpg

 

  

Hetek teltek el a lövöldözés óta. A klinika és dolgozói mély letargiába süllyedtek. Derek már kikerült az intenzívről, ahogyan Karev is. April és Jackson beköltöztek Meredith-hez. Míg ők ketten Derekkel végre elkezdték megépíttetni az új házukat ahol már csak ketten fognak élni. Derek lemondott a vezetői helyről és így új jelölteket kerestek. Webber nem vállalta el habár mindenki azt hitte, hogy ő lesz az. De titkon javasolt valakit, egy olyan személyt, akire senki sem gondolt volna. Egy olyan személyt, aki nagy port fog kavarni. Főleg egyes személyek életében.

 

Az élet nem fenékig tejfel. Vannak olyan idők amikor egy érthetetlen esemény minden megváltoztat. De ilyenkor nem marad más esély mint feldolgozni és továbblépni. Azt gondolhatnánk, hogy nekem ebben nagy gyakorlatom van, de ez most mindenkit megviselt.

VIP szoba a kórházba
·         Látom soha nem vagy egyedül drágám! – mondta Meredith – Szia Mark!
·         Hogy vagy Derek? – köszi már sokkal jobban, mint fél órája – majd nevetésbe tört ki a két barát.
·         Jólvan na! Képzeld mit hallottam, állítólag már megvan az új főnök. – mondta Mer
·         Szerencsére, már nagyon meg akartam szabadulni ettől a függőben levő ügytől. De remélem Richard veszi vissza az irányítást. – mondta Derek
·         Szerintem is neki kellene – értett egyet Mark.
·         Nem tudom de azért jöttem, hogy tolókocsiba ültesselek és kivigyelek ugyanis most jelenik be az utódodat. – mondta Mer
Majd elindultak a tájékoztató helyszínére ahol már nagy volt a tömeg. Egymás mellett állt Derek és két barátja Owen és Mark. Kicsivel jobbra állt Callie és Arizona. Tőlük jobbra pedig álltunk mi 6-an. Jackson és April nem nagyon élték át a helyzetet. Minket viszont annál jobban érdekelt az új vezető személye. Majd egyszer csak egy ismerős arc állt elénk. És a levegő hírtelen megfagyott. Láttam ahogy Cristina arca megmered. Az állt előttünk akire nem is gondoltunk volna, soha…
·         Üdvözlet mindenkinek emberek, én Dr. Preston Burke vagyok! Gondolom mindenki ismer. Évekig itt dolgoztam mint szívsebész, most pedig engem kértek fel a megtisztelő feladatra, hogy vezessem a hőn szeretett Grace Klinikát! Ez a hely most nagy változásokon fog átmenni. A szakorvosokat várom most rögtön az irodámba. Majd utána a rezidenseket. Holnap pedig reggel 8-kor az összes gyakornokot várom az irodámba egyeztetésre. Köszönöm a figyelmet! Most pedig várom a szakorvosokat.
Derek, Owen, Mark,Teddy,  Callie és Arizona álltak az irodában. Néhányan üdvözölték rég nem látott barátjukat mások pedig az új főnökükkel ismerkedtek.
·         Gondolom a két új arcon kívül még emlékeztek rám! Derek örülök, hogy már jól vagy, ahogyan mindenki. A szörnyű események után szeretném, hogyha megújulna a kórház és a dolgozói is. – mondta Burke
·         A lényeg, hogy jó főnökünk lesz. Vagy nem? – mondta Mark. – és mindenki nevetésbe tört ki.
·         Köszönöm, hogy bejöttetek. Dr. Robbins, Altman és Hunt önökkel még szeretnék jobban megismerkedni. Remélem, hogy ,ha nem baj tegezlek titeket is; megismerhetlek a közös munka alatt.
·         Derek maradnál egy pillanatra? – kérdezte Burke
·         Természetesen – mondta Derek
A többiek kimentek a szobából és csak ketten maradtak bent.
·         Na mesélj! – kezdte Burke
·         Mit a lövöldözéssel kapcsolatban? – kérdezte Derek
·         Dehogy is! – tudod, hogy kiről. Amúgy mi van veled és Meredith- szel? Összejöttetek?
·         Igen, persze! Sőt már a feleségem is lett és nagyon boldogok vagyunk. – mondta Derek
·         HŰHA! Ezt nem is gondoltam volna – mondta Burke
·         És ő? – kérdezte a férfi
·         Hát Cristina egyre inkább olyan lesz, mint egy igazi szívsebész. Nem tudom tudod-e, hogy ő mentette meg az életem? – kérdezte Derek
·         Tényleg? Akkor szenzációs szívsebész válik belőle… - mondta Burke – és amúgy?
·         Mármint hogy amúgy? – kérdezte Derek
·         Van valakije? – kérdezte Burke
·          Igen, az előbbi új orvos, Dr Hunt a barátja – mondta Derek
·         Köszönöm, remélem még sokat beszélhetünk, és minél hamarabb visszatérsz. – mondta Burke
·         Azt én is remélem, mert már nagyon unom a semmittevést. – mondta Derek
Majd eltelt az idő és a rezidensek Dr. Bailey vezetésével már ott álltak az ajtóban. Cristina torkában egy jókora gombóccal várta volt vőlegényét. Meredith pedig nyugtatni próbálta, míg Alex folyton heccelte. Jackson és April azonban nyugodtak voltak.
·         Meredith mi lesz velem? Most meg nekem kell elmennem ebből a kórházból miatta? – pánikolt Cristina
·         Ugyan már ne idegeskedj nem lesz semmi baj, Burke nem bosszúálló – mondta Mer
·         Persze de az biztos, hogy amikor csak teheti meg fog szívatni, erre készülj fel! – viccelődőtt Alex
·         Ugyanmár ne is hallgass rá; csak a morfin beszélt még belőle mindig! – mondta Mer
Ebben a pillanatban kinyílt az ajtó és a rezidensek besereglettek oda. Burke szeme rögtön megakadt régi nagy szerelmén és talán egy kicsit ő is zavarban volt, de ezt nem mutatta. Köszöntötte újdonsült rezidenseit és elmondta, hogy ő ki fog rendelni maga mellé egy rezidenst és persze a gyakornokait is. A választottal majd szeretné később egyeztetni.
·         Dr. Yang! Hallottam, hogy maga mentette meg Shepherd életét. Gratulálok! Azért úgy döntöttem, hogy maga lesz az asszisztensem. – közölte Burke
·         Cristina nagyot nyelt majd csak ennyit tudott kinyögni – Igenis!
·         Dr. Grey, Karev maguk már jól ismernek engem. Mind a kettőjüket nagyon jól ismertem és sejtem melyik szakirány felé kacsingatnak. És természetesen többet fognak azok a szakirányok sebészei mellett. De az általános sebészet egyaránt fontos! Így abban gyakorlottnak kell lenniük; mindenkinek! – mondta Burke – de ez még majd kialakul.
·         Köszönöm a figyelmet, Dr. Yang maradjon!
Cristina arca összerezzent és hirtelen úgy érezte menekülnie kellene.
Jackson, Karev, April és Meredith lementek az ebédlőbe és elfogyasztották az ebédjüket. Nem mellesleg ott várták Cristinát aki már közel fél órája bent volt Burke-nél.
·         Képzeljétek el – kezdte April – körülbelül 1 hónapja összefutottam egy remek pasival a bárban, és most be fog jönni hozzám, azt mondta ebédszünetben szóval mindjárt itt van, nagyon várom már és nem is tudom szerintem be is mutatlak majd neki titeket is… - hadarta
·         Sziasztok - érkezett meg Derek is már két lábon.  
·         Hát te meg? – kérdezte Mer
·         Azt mondták, hogy ma hazamehetek és gondoltam szólok a kis feleségemnek. – mondta Derek
Meredith és Derek pedig forró csókot váltottak mikor megérkezett April új barátja és a levegő a szobában ismét magfagyott.
Úgy látszik ez a nap a fura visszatérések napja és már csak szegény George hiányozna, hogy hamvaiból feltámadna (Isten nyugosztalja!). Dr. Finn Dandridge állt előttünk teljes életnagyságban, vagy ahogyan Cristina mondta volna McKutyus. De nem csak mi dermedtünk le Derekkel, hanem maga a férfi is.  
·         Sziasztok! Ti ismeritek egymást Aprillel? – kérdezte Finn
·         Igen Finn együtt dolgozunk. – mondta Derek
·         Ti ismeritek egymást? – kérdezte April
·         Igen!! -  hangzott a válasz
·         És honnan? – kérdezte April; ám ebben a pillanatban megszólalt a csipogójuk és menniük kellett. Csak Derek és Finn maradtak ott egymással szemben.
Megérkezett a mentő , majd a mentő és a mentő és az újabb mentő.  Mindenki ott állt az új vezér is mellette újdonsült rezidense Cristina és Lexie a legjobb gyakornok is.
 Az egyik mentőben: Egy 50-es évei végén járó férfi fekszik. Súlyos koponya traumája van. Majd kihúzták a mentőből és egy hatalmas sikolyt hallottak! Az ajtóban álló Callie sikított aki felismerte, hogy a férfi az édesapja…
 
Furcsa dolgok furcsa napja volt ez. Sok ismeretlen arc tűnt ma fel és sokakat nagyon érzékenyen érintett. Az élet néha tényleg furcsa dolgokat hoz és bizony nehéz a megoldás. Az eltűnt idegen egy nő szerelme; egy elhagyott férfi és egy kemény, de annál szeretőbb apa. Ez a mai nap mérlege.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.08.31 09:16)

Remélem hamarosan lesz majd folytatás, a hét vége felé.

reig@citromail.hu

(reig, 2010.08.30 14:50)

Nagyon jóó!!!:D tetszik ez a visszahozásosdi...:) én is várom a folytatást!!!:D ;)

buse@citromail.hu

(szerki, 2010.08.24 19:19)

Szerintem igen. De majd kiderül még...

http://ria-alkot.blogspot.com/

(Miss Scherbatsky, 2010.08.24 19:14)

WÁOW! Ez nemsemmi! April meg Finn még talán jól is mutatnának, el tudom képzelni őket együtt :D Jó lett! Tetszik! Lesz folytatás? ^^